Здраве и красота

Маска за красива кожа със спанак

Спанак за сияйно лице

04.05.2013г. / 12 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Спанакът е полезен за похапване, но не бива да го пренебрегваме и за външно ползване като част от различни видове маски за лице.

Той е богат на фолиева киселина, витамини от B-групата, C, E. Освен че е отличен антиоксидант, може да разчитаме на спанака да бъде наш помощник в борбата с бръчките.

В сезона на пресния спанак освен задължителната спаначена супа, която трябва да приготвим е изключително добра идея да изпробваме и спаначената маска.

Свързани статии

Спаначена маска за лице

1 букетче спанак
1 с. л. мед
1 ч. л. зехтин
лимонов сок

На водна пара запарваме спанака само колкото да омекне. Отцеждаме го и го пасираме. Добавяме меда, зехтина и лимона. Разбъркваме и нанасяме маската на лицето. Това е времето да играем с децата на извънземни, защото най-вероятно ще им приличаме точно на такива. Не знам кой ги е набедил, горките, че са малки зелени човечета… като те спокойно може да са големи лилави стоножки.

След като престоим с маската около половин час, за да могат полезните елементи да попият в кожата, изплакваме обилно с вода и нанасяме подходящ крем.

Спокойно можем да експериментираме като добавим овесено брашно към маската, кокосово масло или друга съставка, която смятаме, че действа добре на нашия тип кожа. Принципът е да се получи смес, която да не се разтича и да може да се нанася спокойно върху лицето и още по-важният принцип е да използваме полезни съставки.

Коментирай
Свободно време