Здраве и красота

Лунна диета – май 2013

Великденски празници – великденска диета

01.05.2013г. / 10 20ч.
Аз жената
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Разтоварващите дни през месец май за щастие на стриктно спазващите лунната диета не се падат нито точно на Великден, нито на Гергьовден. Но така или иначе през всички празнични, предпразнични и следпразнични дни ни обхваща празнична еуфория и обикаляме да посетим приятели, роднини и съответно каним гости.

Така че хапването се очертава почти постоянно – като през декември. Но колкото повече натоварване на организма се очертава, толкова повече трябва да помислим и за разтоварване – все ще намерим поне един ден да бъдем на лунната диета – 24 часа само на сокове, вода и билкови чайове.

Свързани статии

Затова и от дамите, които искат да са на диета се изисква силна воля да устоят на изкушенията. Но пък сега е пролет и лесно можем за да не обидим домакините да си сипем допълнително салата и да откажем козунака, например. Сериозните жени, които спазват здравословен начин на живот знаят как да се веселят и да отказват по-тлъстите изкушения. А без съмнения ще има такива – пълнени агънца, сметанови торти с ягоди, шоколадови изкушения... Кога, ако не през почивните дни, ще имаме време да експериментираме в кухнята.

И все пак трябва да помислим и за разтоварващи дни, така че да не се окаже, че месец май ни е месец за непрестанно тъпкане. Ето кога са лунните фази през месец май.

Лунни фази – май 2013 година

  • 2 май 2013, 14:16 часа – последна четвърт
  • 10 май 2013, 3:29 часа – новолуние
  • 18 май 2013, 7:35 часа – първа четвърт
  • 25 май 2013, 7:26 часа – пълнолуние
  • 31 май 2013 – 21:59 часа – последна четвърт

Весели и пречистващи празници!

Коментирай