Здраве и красота

Билки и зеленчуци помагат при акне

Здраве от природата

14.05.2013г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Неприятните пъпчици, омазняването на кожата не са само проблем на юношите. За тяхната възраст най-често срещания кожен проблем е акнето, което се наблюдава и при някои възрастни. Хормоналните проблеми и дисбаланс, образуването на себум и мъртвите клетки благоприятстват появата на пъпки.

Лечението на акнето е продължително и понякога много изтощително. Кожата бързо привиква към продуктите, които нанасяме върху нея.

Агресивната козметика, която използваме, също донякъде възпрепятства възстановяването на кожата. Резултатът е – пъпки, и нерядко се чувстваме подтиснати и отказваме да продължим да се грижим за здравето й.

Природата винаги е била благосклонна към нас, предлагайки ни блага, които и до ден днешен използваме в медицината и козметиката.

Няколко предложения за това как да облекчим и подобрим състоянието на кожата в домашни условия, ще повдигнат самочувствието ни.

Свързани статии

Чесън

Вземете скилидка чесън и я разрежете на две. Леко разтъркайте върху пъпчиците. Тази процедура правете три пъти на ден. Пастата от чесън помага и при брадавици.

Алое вера

Гелът от алое почиства, успокоява и омекотява кожата.

Лимон

Сокът от лимон комбиниран с белтък и нанесен като маска на лицето има стягащ порите и избелващ ефект.

Кориандър

Чай от кориандър с кимион и копър е добре да се пие по три пъти на ден.

Магданоз

Сварете връзка магданоз. След като отварата изстине, с помощта на памучен тампон обтрийте кожата. Това се прави по няколко пъти на ден.

Босилек

Отвара от босилек успокоява раздразнената кожа.

Цвекло

Пресен сок от червено цвекло помага да пречистите организма. Може да добавите и морков към него.

Краставици

Сокът от краставица помага да пречистите лимфната система. Може да се приложи и локално с помощта на памуче.

Снимка:Sxc.hu

Коментирай
Свободно време