Здраве и красота

Пролетна маска с ягоди

Домашна маска за лице с ягоди

15.05.2013г. / 10 09ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ягодите ни радват най-вече през пролетта. Видим ли ги – червени и примамливи, сладки – вече е бонус, очите ни се усмихват и ни се иска веднага да ги опитаме.
Ягодите са здравословно меню, но и голямо изкушение когато добавим и нещо по-калорично, но много по-привлекателно – ягоди със сметана, ягоди обвити в шоколад, ягоди с шампанско...

 

Свързани статии

Според мен едва когато сме се наситили с вкусни ягоди, чак тогава можем да помислим да ги използваме за разкрасяване.
Обикновено в днешни дни купуваме по кофичка две и далеч в миналото остана времето когато купувахме щайги и имаше и за ядене, и за сладко, и за компот, че и за маски...
Колко сме били разглезени да разваляме тази вкуснотия на компот? Въпреки че, ако питате мен, това беше най-вкусният компот, конкуриращ се само с този от кайсии и праскови.
Но да оставим сладките спомени и да се върнем на сладките ягоди. В случай, че изобщо са ви останали за маска – може освен от вътре да се разкрасите и от вън.

Необходими са ви:
няколко ягоди
една лъжичка мед
няколко лъжици кисело мляко

Нека лъжичките са според вашето желание – може да са чаени, може да са и супени. Ако са чаени 2 лъжички мед и 1 лъжица кисело мляко е достатъчно. Но никога не трябва да забравяме предимството на домашните маски – ние решаваме от кое да сложим повече и от кое по-малко, всички съставки са полезни – зависи от нуждите ни.

Снимка: Gettyimages.com

Разбърквате с пасатора и нанасяте на лицето. Знаете – след това е вашето време за релакс и мечти. Имате половин час, след което се връщате отново в реалността.
След това кожата ви е освежена и сияйна. Само като пиша за ягоди и ми се дояжда. Разбира се след такава маска е време за едно соаре с приятелки – много, много сладки ягоди и много сладки приказки.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати