Здраве и красота

Маска за лице с мед и овесени ядки

Лесно и бързо

17.05.2013г. / 08 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Красотата не обича да чака. Тя изисква всекидневни грижи и внимание. Важна част от тези грижи са маските за лице. Поглезете вашата кожа с една много лесна и бърза маска, която сами ще приготвите за по-малко от пет минути.

Свързани статии

Вече нямате нужда от скъпоструващите маски, които последния път предизвикаха зачервяване на кожата ви. Тук основната съставка е медът. Толкова полезен! Този антиоксидант съдържа ценни витамини и аминокиселини.

Към него трябва да добавите овесени ядки, които предварително сте смлели в кухненски робот. Смесвате ги с меда докато получите каша. Може да добавите и няколко капки мляко.

Тази смес се оставя да подейства за около 15 минути на лицето, след което се изплаква с хладка вода. Кожата е мека и подхранена. Невероятно е колко много продукти от кухнята ни можем да използваме в грижата за кожата.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Димитрина Боева ( преди 10 години )
Ето Ви още една бърза почистваща маска, подходяща за всяка кожа. Минералите от хумата действат освежаващо и почистващо, а киселото мляко хидратира кожата.1 с.л. хума + 2 с.л. кисело мляко. Всичко се разбърква на кашица и се нанася на тънък слой на лицето. Оставя се докато изсъхне, около 15 мин. След това се измива с хладка вода. Кожата става по-бяла и гладка, порите видимо се свиват. По желание можете да прибавите и 1 ч.л. мед.Хума се продава на пакетчета в аптеките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар