Здраве и красота

Как момичетата виждат телата си още в ранна детска възраст

Влиянието на медиите върху самите нас

28.05.2013г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Reuters

Снимка:Reuters

6-ти май бе отбелязан като Международен ден на Не диетите. Този ден е посветен на осведомеността на вредата от драстичните диети. За това как нездравословните диети могат да бъдат вредни и опасни за здравето ни.

Необходимо е да се създаде правилна култура на хранене. Документалният филм със заглавие „Miss Representation“ е лента, която разказва за влиянието на медиите върху жените.

Свързани статии

За това какво мислят за телата си момичетата още от ранна детска възраст. За това как те си представят, че трябва да изглеждат. Според статистиката от филма, 53% от момичетата на 13-годишна възраст изпитват недоволство от телата си. Към 17-тата година този процент скача на 78%, а около 2/3 от жените и момичетата имат проблеми с храненето.

Отрицателните мисли за това как изглеждаме са разрушителни. Женствеността е увереност и приемане на тялото ни. Една жена винаги трябва да вижда активите в себе си. Сексапилът идва и от излъчването й, не само от физическите дадености, които има.

Това не значи, че не трябва да се грижим за тялото си, напротив. Но докато този процес се задвижва, трябва да го харесваме и обичаме. Само така то ще ни се отблагодари.

Модната индустрия е доказателство, че една дама, която е с по-закръглени форми може да бъде адски секси, стига да го поиска и да повярва в себе си.

Всеки ден се оглеждайте в огледалото. Вие сте красива, такава каквато сте. С вашите форми и извивки, с вашето излъчване. Бъдете уверени и не се подлагайте на манипулации. Изберете балансиран хранителен режим и спорт или друго физическо занимание, което ще ви зарежда. Бъдете жена!

Коментирай