Здраве и красота

Най-романтичният плод?

Ягодата – сърцето на любовта

01.06.2013г. / 12 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много хора смятат именно ягодата за най-романтичния плод. И това се вижда навсякъде: за влюбени двойки в хотелите предлагат за добре дошли ягоди и шампанско. В скъпите ресторанти като кулинарни шедьоври може да опитате всевъзможни ягодови деликатеси: ягодови торти, ягодови парфета, кремове, фондю с ягоди...

Отворите ли статия за върховни сексуални изживявания – ако има включени плодове в романтичния сеанс, то непременно ще има и ягоди.
Освен че имат форма на сърце, което допринася за романтиката, са и изкушаващо вкусни и полезни.

Трябва да сме наясно, че ягодите са най-полезни, когато се консумират сурови и без подсладители: захар, сметана, кремове и т. н.

Свързани статии

Две шепи ягоди на ден са ни достатъчни, за да си набавим необходимото ни количество витамин C.
Освен това те са богати и на витамин E, каротин, калий, калций, фосфор и почти всички останали полезни минерали, но тези са в най-големи количества.

А за дамите на диета ще кажем, че са и изключително нискокалорични – само 30 калории на 100 г ягоди. А 100 или 200 г са си едно прилично количество за следобедна закуска например.

Благодарение на голямото съдържание на минерали и витамини, ако ежедневно похапваме от този прекрасен плод, ще укрепим успешно имунната си система, ще подобрим сърдечносъдовата дейност и по-лесно ще се разделим с излишните течности в организма. Заради наличието на витамин C и калций стените на кръвоносните съдове ще укрепнат и ще се предпазим от кръвоизливи. А благодарение на магнезия кръвното ни налягане ще се нормализира, ако ни е високо.

Наред с това настроението ще се подобри, ще се разделим с пролетната умора и ще забравим за депресията. Ще подобрим обмяната на веществата и ще се справим със свободните радикали. Ще сме по-млади и с по-добра памет. Ако страдаме от храносмилателни проблеми и лениви черва е възможно да се справим с този неприятен проблем.

Ако искаме бебе, благодарение не само на витамин C, но и на антиоксидантите и най-вече на любимата ни фолиева киселина, ще направим своята вкусна крачка към щастливото забременяване, безпроблемната бременност и ще се спасим от възможната анемия след раждането.

Всичко това ще се отрази позитивно и на зрението.

Смята се, че ягодите са подходящи за лечение на язва, бъбреци и дори че притежават сили да се борят с раковите клетки.

Снимка: Sxc.hu

На повечето от нас не им е необходимо да знаят всички вещества, съдържащи се в ягодите, но пък за всеки е важно да знае дали са полезни или не.

А те определено са толкова полезни, колкото и вкусни и направо човек се изкушава да се пресели в някоя ягодова долина, където може да си хапва до насита, че и да се къпе в ягоди. А всички знаете, че ягодовите маски са едни от най-полезните – ексфолират чудесно кожата, придават блясък и дори се борят с акнето.

Мислех, че боядисват зъбите, но се оказва, че дори ги избелват.

Единственото, за което трябва да се внимава е да не се консумират от хора, които са алергични към тях и разбира се да не се прекалява – лакомията е грях. И ако прекалявате с ягодите, ще си имате проблеми с щитовидната жлеза.

Затова ги споделете с приятели – ще е по-вкусно, по-весело и много по-полезно.

Коментирай