Здраве и красота

Да отслабнем с помощта на шейкове

Вкусни и здравословни смутове

28.05.2013г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако се опитвате да влезете във форма и да се отървете от вредните мазнини, то със сигурност имате нужда от смут. Напоследък напитките с това име станаха доста модерни за консумация, защото те наистина са полезни.

Свързани статии

А модерните хора вече се стремят да се хранят балансирано и здравословно, приемайки повече пресни плодове и зеленчуци. Тази прекрасна освежаваща напитка е съставена от плодове и зеленчуци, които са пюрирани. Някои добавят кубчета лед или мляко към тях. Каквото и да изберете, както и да ги комбинирате, те са един добър старт на вашия ден. Един полезен заместител на храните и лакомствата с рафинирана захар, които обичаме да похапваме следобедите.

Гъстата субстанция, която се получава при пасирането на плодовете и зеленчуците доставя полезни витамини и минерали на организма, лесно се смила и създава усещане за ситост.

Гладът вече не може да ви притеснява толкова, колкото досега. Защото дори да огладнеете когато сте извън дома, може да си го купите от много места. Все повече заведения предлагат пресни сокове и смутове. Така замествате вредните храни, които иначе бихте си купили, с нещо, което е вкусно, полезно и помага да горите калории.

Как да си направим сами освежаваща напитка?

Трябва да разполагате с блендер. Продуктите, които ще изберете са изцяло по ваш вкус. Ако няма пресни плодове или зеленчуци от любимите ви, може да използвате замразени.

За ягодова напитка ви трябват:

  • 1/2 чаша ягоди, все още може да намерите пресни и ароматни
  • 1/2 чаша боровинки, ако не намерите свежи, сложете замразени
  • 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко или прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка ленено семе
  • 1 чаена лъжичка мед

Сложете всички продукти в блендера и пасирайте до получаването на шейка. Охладете в хладилника или консумирайте директно.

Експериментирайте! Комбинирайте плодове и зеленчуци. Може да си направите разтоварващи дни, в които изцяло да приемате от тези шейкове.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай