Здраве и красота

Няколко съвета да се предпазим от Алцхаймер

Яжте повече риба и орехи!

31.05.2013г. / 09 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Болестта на Алцхаймер не е болест, която застига само възрастните хора и не е нормална част от остаряването на човека. Тя засяга поведението и паметта. Това за съжаление е необратим процес.

Свързани статии

Учените смятат, че както всяко друго състояние в човешкото тяло, така и тази болест, до някаква степен се отключва от начина на живот, който водим. Всекидневно четем съвети за добра фигура и кожа, за здравословното хранене, за физическите упражнения. Но колко от тях успяваме да спазваме?

Динамиката около нас може да ни смачка. Изключително важно е да обърнем сериозно внимание върху здравето ни и това на близките ни. Това, което можем да направим е да последваме тези лесни за изпълнение съвети, които да ни предпазят от болестта на Алцхаймер.

Поддържайте мозъка активен. Четете книги, решавайте задачи, опитвайте се да наизустявате разни неща, играйте на различни социални игри.

Променете начина си на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци в суров вид. Яжте риба и ядки, особено орехи. Всички тези храни са богати на антиоксиданти.

Може би е време да се откажете от някои вредни навици или поне да ги намалите. Внимавайте с цигарите и алкохола.

Спортувайте. Правете физически упражнения поне три пъти седмично. Няма значение дали ще плувате, тичате или ще правите гимнастика, просто спортувайте.

Намалете стреса. По време на работа си правете кратки почивки. Винаги когато можете слушайте релаксираща музика. Медитацията, ароматерапията и масажът са добро решение.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай
Свободно време