Здраве и красота

Как да успокоим акнето

Масло от чаено дърво за красива кожа

03.06.2013г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В борбата с акнето е добре традиционните медикаменти да бъдат редувани с естествените средства за красота. Това са продукти, с които лесно можем да се сдобием. Те ще успокоят кожата, ще я подхранят и ще намалят появата на пъпки.

  • Лимонов сок

Нанесете лимонов сок с помощта на памучен тампон върху лицето. Киселината в лимона стяга и почиства порите. Друг метод, който някои хора прилагат върху пъпките е паста за зъби. Нанася се преди лягане или просто я оставете да престои няколко часа върху пъпките, които сте намазали.

  • Чай от аврамово дърво (целомъдрено дърво)

Знаем, че преди цикъл кожата често се покрива с множество неприятни пъпки. Една или две чаши от този чай, помага за регулирането на женските хормони. Червената детелина също помага за контрола на производството на себум. Билката от аврамово дърво се предлага и под формата на капсули.

  • Масло от чаено дърво

Нанасяйте от маслото по три пъти на ден върху пъпките. Така ще намалите възпалението и инфекцията.

  • Кисело мляко

Направете си парна баня с лайка на лицето. След това го намажете с кисело мляко. Млякото успокоява и лекува кожата.

  • Алое вера

Изследване установява, че мазането на кожата с алое може значително да подобри и дори да излекува проблемите в рамките на пет дни. Купете продукт съдържащ алое или гел от алое вера, който да прилагате върху предварително почистената кожа.

Коментирай