Здраве и красота

Детоксикиращи напитки за вашата диета

Особено подходящ е сокът от моркови

04.06.2013г. / 16 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Тялото ни се чувства значително по-добре, когато се храним балансирано. Тогава неговите органи не са натоварени с разграждането на мазни и тежки храни.

Свързани статии

Когато спазваме здравословен режим на хранене или диета е добре да добавим и напитки, които да му помогнат да изхвърли токсините. Няколко приятни и освежаващи предложения с детоксикиращ ефект, ще ви накарат да почувствате прилив на енергия и здраве.

  • Чай от мента

Ментата има успокояващ ефект. Спомага за укрепването на нервите и укрепва баланса на дебелото черво.

  • Пресен сок от ябълка

Сокът от пресни ябълки е богат на антиоксиданти и хранителни вещества, които спомагат за нормалната функция на бъбреците и черния дроб. Ако сте имали тежка парти вечер, определено тялото ви се нуждае от тази напитка.

  • Сок от ананас

Ананасът е богат на витамин С и В1. Сокът от ананас спомага за премахването на токсините от стомашно-чревния тракт.

  • Чай с джинджифил

Този чай действа успокояващо на тялото и ума. Изключително подходящ е при настинки. Той улеснява детоксикацията чрез изпотяване.

  • Сок от папая

Сокът от папая помага при храносмилането като премахва токсините от тялото. Много добре действа при пролетна умора.

  • Сок от моркови

Една чаша сок от моркови съдържа голямо количество витамин А. Морковите са богати на антиоксиданти и минерали, които освен, че имат детоксикиращ ефект, се борят и с чревните лоши бактерии и помагат при запек.

  • Сок от Алое вера

Това зелено чудо има широко приложение не само в козметиката. Приемано под формата на приятна на вкус напитка, алоето предотвратява възпаление в дебелото черво като се грижи за нормалната му функция.

Коментирай