Здраве и красота

Четири храни за по-малко бръчки

Стридите са богат източник на цинк, който е много важен за здравето и красотата на кожата

10.06.2013г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всяка жена би искала да забави процесите на стареене. Възрастта личи най-много по вида на кожата. Стресът и резките промени в теглото надолу могат да й се отразят неблагоприятно.

Появяват се бръчки, в които не спираме да се вглеждаме. Това ни потиска и търсим решение на проблема.

Има три основни стъпки, към които трябва да се придържаме:

  • Да не допускаме стресът да ни надвие.
  • Да следваме балансирана диета.
  • Да хапваме повече от изброените храни.

Посещенията при козметик и домашните грижи за кожата, допълнително ще й помогнат да е по-красива и млада.

  • Гуава и ягоди

Какво ще кажете за закуска, която стимулира изграждането на колаген? Ягодите и гуавата са ценен източник на витамин C, намаляват подпухналостта под очите, неутрализират свободните радикали. Освен това ягодите спомагат за оформянето релефа на мускулите, което ги прави предпочитан плод в много диети.

  • Стридите

Цинкът е изключително важен елемент за красотата и здравето на кожата, защото спомага за образуването на колаген. Помага за поддържането на здрава коса. Ако не сте любител на морските дарове, хапвайте червено месо, боб, ядки.

  • Шоколадов шейк

Вкусна напитка от тъмен шоколад, може да подобри притока на кръв към тъканите на кожата, да подобри хидратацията. Тайната е във флавоноида, който се съдържа в какаовите зърна.

  • Боровинки

Вкусни малки плодове, които са идеални за вашата диетична сутрешна закуска, за леки закуски между храненията или за лятното плодово смути. Антиоксидантите в тях защитават кожата не само отвътре, но и отвън.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай