Здраве и красота

Идеално права коса – как да я постигнем?

Кой е най-безвредният начин?

11.06.2013г. / 15 55ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Някои хора страдат, че нямат къдрава коса и полагат големи усилия да придобият красиви букли. Други пък държат да изправят естествените си къдрици и искат да имат идеална гладка коса. Всеки се стреми към онова, което няма.

Използвайки женската суета, редица компании създават всевъзможни уреди за къдрене и изправяне на косата. Вече знаем, че има уреди две в едно – кеф ти къдрава, кеф ти права.

Свързани статии

Най-разпространеният начин за изправяне на коса е чрез пресата – понякога е самостоятелна, но може да я видите и като част от класическата маша, която има различни приставки – една от тях е за изправяне.

С пресата за коса се борави изключително лесно, пресата се нагрява, минава се през цялата дължина на косата, като с двустранна ютия и косата е идеално права. Лошото е, че този метод, макар и най-популярен е вреден за косата – бързо я поврежда, изсушава и изтощава.

Другият класически начин за изправяне на коса е със сешоар с горещ въздух.

Отново получаваме гладка коса, но с доста по-жив обем, отколкото с пресата.
Така че ако косата ви е така или иначе тънка е много по-добре да използвате именно този начин.

Най-щадящият начин за изправяне на коса е със сешоар със студен въздух.

Изправянето става лесно – разделяте косата кичур по кичур и с подходяща кръгла четка разресвате от корена към краищата, като през цялото време сушите със сешоара.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
imaenatina ( преди 9 години )