Здраве и красота

Техниката на малките чинии помага да свалим килограми

Малка чиния – малко калории

13.06.2013г. / 13 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато искаме да свалим килограми, знаем, че трябва да намалим дневния прием на калории. В същото време храната, която приемаме не трябва да е бедна на протеини, минерали и витамини. При спазването на диети, изпитваме трудности не от ограничаването на определени храни и напитки, а от лакомията, с която понякога е трудно да се справим.

Свързани статии

Американски учени, доказаха връзката между размера на чинията, в която се храним и нашата ситост и апетит. Техниката на малките чинии определено работи. Не е необходимо да гладуваме. Трябва да имаме пет балансирани хранения на ден и да сервираме храната в по-малки чинии. Така със сигурност ще намалим калориите.

Как?

  • Голяма чиния = повече калории и ненужно преяждане

Резултатите от изследването показали, че тези хора, които са се хранили от по-големи чинии, не спирали да ядат тогава, когато нуждите на организма им са задоволени. И тогава лакомията взима превез.

Човек приема повече храна, отколкото всъщност му е необходима. С това разбира се, се увеличава и приема на калории.

  • Малка чиния = по- малко калории

Опитайте поне за месец да смените чинията, в която се храните. Вземете по-малка чиния с контрастен цвят. В нея храната ще изглежда повече като количество. Хапвайте здравословно. Изгответе хранителен режим, който да бъде подходящ за вас. Тук всичко зависи от вашата мисъл.

Наслаждавайте се на храната. Не мислете, че ядете в по-малка чиния и че това ще ви накара да се чувствате гладни. Напротив!

Формулата за сваляне на килограми е много проста. Пет балансирани хранения на ден, по-малки порции, физическо натоварване и прием на повече вода, чай и пресни сокове. Отслабвайте с лекота!

Коментирай