Здраве и красота

Източници на магнезий

Бамята и зеленият лук го съдържат, а са полезни и изобщо

14.06.2013г. / 14 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За да бъде здраво тялото ни, не трябва да му липсва нито един от важните за него елементи, особено магнезий. Магнезият е изключително важен за равновесието между нервната и мускулната система. Той спомага за правилната функция на стомашно-чревния тракт, сърдечносъдовата дейност и бъбреците, ускорява метаболизма.

Когато изпитваме необяснима умора или получаваме често схващане на прасците, които не са в следствие на физически упражнения, това говори, че не приемаме достатъчно магнезий.

Има много лесен и приятен начин, чрез който да си осигурявате ежедневния му прием. Консумирайте с удоволствие повече от следните храни и бъдете винаги в добро здраве и форма.

  • Бамя

Благоприятства храносмилателните функции, предотвратява диабет и бъбречни заболявания.

  • Босилек

Богат на магнезий, босилекът има противовъзпалително действие и се грижи за сърдечносъдовата система.

  • Какао

Мощен антиоксидант, който детоксикира черния дроб. Подобрява настроението, благоприятства здравето на мозъка и намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

  • Сусам

Сусамът е естествен източник и на протеини. Защитава мозъка и сърцето.

  • Семена от пиния (кедрово семе)

Тези семена помагат за производството на червени кръвни клетки, а също така и намаляват апетита. Поддържат здрава сърдечносъдовата система.

  • Зелен лук

Той спомага за премахването на токсините от тялото като намалява риска от ракови заболявания. Подсилва имунната система и подобрява зрението.

Коментирай