Здраве и красота

Глина за красива и стегната кожа

Глина расул стяга кожата на лицето и тялото

17.06.2013г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Глината е използвана в продължение на хиляди години за подобряване на състоянието на кожата и косата. Някои хора дори я приемат вътрешно за прочистване на червата. Има много и различни видове глина.

В зависимост от мястото където се добива, тя е с различен цвят и минерален състав, но общото между всички тях е, че те помагат. Предлагаме ви три вида глина, с които да разкриете красотата на кожата си. Добавете към тях чай, етерични масла или чиста вода или използвайте като пудра против подсичане.

  • Хума

Хумата е чудесна глина, която придава блясък и здравина на косата. Има стягащо и успокояващо действие върху кожата. Премахва излишното омазняване и изглажда бръчките. Използва се и само като пудра при подсечената кожа на бебетата. Може да бъде намерена в розов цвят, жълт или син. Нейното оцветяване се определя от минералния и състав.

  • Френска зелена глина

Маската със зелена глина съживява тена на кожата и стяга порите, ако кожата ви е чувствителна я използвайте само един път седмично. Но в случай, че имате проблемна кожа, нанасяйте ежедневно върху засегнатите участъци. Тя има лековито действие и помага на белезите от рани да избледнеят по-бързо.

  • Глина расул

Тази глина може да бъде открита в Мароко и е изключително богата на минерали. Тя може да бъде нанесена директно върху кожата във вид на маска.

Съдържа магнезий, желязо, калций, калий и натрий. Има стягащо действие, което я прави подходяща не само да се използва като маска за лице, но и за тяло. Премахва мъртвите клетки и регулира омазняването на кожата.

Коментирай