Здраве и красота

3 билки за бързо отслабване

Приемайте ги под формата на чай или хранителна добавка

25.06.2013г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Добре е да не забравяме за полезното действие на билките. Богати на полезни вещества, те ще се грижат за нашето здраве и красота, стига да ги използваме правилно. Когато спазваме диета, може да са ни от полза няколко предложения за допълнително изгаряне на калории.

Калории се горят с физически упражнения, масажи, смях, секс, но като че ли забравихме за билките. Ето три билки, които ускоряват метаболизма.

Внимавайте, ако имате алергия към някоя от тях, кърмите или сте бременна, в никакъв случай не я използвайте!

  • Гарциния

Тя се среща в билковите хранителни добавки за отслабване. Потиска апетита и предотвратява натрупването на мазнини от тялото. Изследвания показват, че Гарцинията може да блокира ензими, които превръщат въглехидратите в мазнини. Но тази билка не бива да се приема от хора страдащи от диабет и болестта на Алцхаймер.

  • Сибирски женшен

Дава мускулна енергия, което значи че тренировките няма да бъдат толкова тежки. Повишава имунитета, регулира обмяната на веществата, повишава умствената и физическа работоспособност, използва се като антистрес билка. Не се препоръчва на хора с високо кръвно налягане.

  • Канела

Канелата е добре позната. Тя има благоприятно действие върху кръвната захар като я стабилизира и регулира. Помага да се отделят мазнините натрупани около черния дроб. Има анти-гъбично действие.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
веси ( преди 10 години )
Много ви благодаря за отговорите :) Ще го пробвам още сега :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Hela ( преди 10 години )
Здравейте, тук е показано как да си направите напитка с канела :) http://***.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/19036-napitka-s-kanela-gori-kalorii/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
boneva ( преди 10 години )
vav 4a6a gore6ta voda se raztvarq edna laji4ka kanela na bioset(samo ot neq ne stava slyz na dunoto) i laji4ka med pie se polovinata ve4er predi lqgane i drygata polovina sytrin sled stavane ot san super polezno i slabitelno opitaite go
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
веси ( преди 10 години )
здравейте! някой може да ми каже как и по колко трябва да се пие канелата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар