Здраве и красота

Спорт и релакс на работното място

Нека създадем приятен работен климат с няколко лесни стъпки

26.06.2013г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Все повече работодатели разбират, че ако служителите им се чувстват по-добре на работа, това ще е от полза за всички. За такива работодатели е важно да създадат удобна и комфортна обстановка, в която подчинените им да се чувстват специални.

Например, някои от тях добавят детайли към работния климат, които помагат да се намали напрежението от дългия работен ден с помощта на упражнения, които да правим по време на работа.

Едно внедряване на фитнес уреди, невинаги се смята за ощетяващо бюджета на фирмата, напротив. Може с малко средства да накарате служителят да се разтовари за няколко минути и винаги да поддържа добро настроение, креативност и форма.

Най-напред трябва да се проучи средата. Как колегите приемат идеята да има забавления в работния процес, които да им помогнат да презаредят. След това се избира тази дейност, която би привлякла повече хора. Може би клас по йога в края на работния ден.

Добра идея е във всеки кабинет да има по една ароматна лампа. Етеричните масла, които се поставят в нея, ще ободрят работещите.

Ако не знаете от къде да започнете с нововъведенията в спорта на работното място, няколко съвсем прости идеи ще ви помогнат.

  • Ако офисът е голям, може да вземете велоергометър. Чудесен начин служителите да раздвижат уморените крака винаги, когато почувстват тежест в тях.
  • Тенис на маса. Тази динамична игра ще ги зареди с настроение, ще ги ободри и е чудесен начин за поддържане на добра форма.
  • Фитнес топка. Големите меки топки са идеални за разпускане. Поне за кратко столът на който седим може да бъде заменен с нея.
  • Анти стрес масаж. Вече в много офиси си позволяват тази малка глезотия в обедната почивка. Млади и симпатични хора идват и масажират напрегнатия гръб и врат. Само за няколко минути вие отново сте във форма.

Така с малки стъпки, увеличавайки постепенно физическите упражнения, ще дадете възможност на себе си и екипа да работите пълноценно. Заседналият начин на живот, който водим, носи негативни последствия за нашето здраве и успеха на фирмата.

Коментирай