Здраве и красота

Едни от най-безумните методи за отслабване

Диета с памук

27.06.2013г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В желанието си да отслабнем и да изглеждаме добре, понякога наистина можем да опитаме такива неща, които с право биха могли да се нарекат безумни. Много от нас не разбират, че постигането на добра фигура става постепенно, чрез балансирано хранене, спокойствие и редовна физическа активност.

Свързани статии

Вместо да следват добрите съвети някои подлагат тялото си на експерименти, само и само да ускорят ефекта на отслабването.

Ето някои от най- безумните методи за отслабване.

Някои пластични хирурзи поставят на езика нещо като малка кръпка, пластмасова пластинка, което прави сдъвкването на твърда храна болезнено и трудно. Така, хората, подложили се на този метод за отслабване, могат да приемат почти изключително само течна храна. Добрата новина е, че тази пластинка винаги може да бъде премахната. Има ли смисъл от това мъчение, което можем да сравним с инквизицията?

Диета с памук

Може да ви се струва странно, но има хора, които вярват, че поглъщайки няколко топки памук преди хранене, ще си помогнат да консумират по-малко количество храна. Никога не пробвайте това. Най-добре е да изпиете една или две чаши вода преди хранене.

Диуретици

Също грешен подход. Те дехидратират тялото, а някои и понижават кръвното налягане. Това важи и за хапчетата, и за билките, които имат такъв дехидратиращ ефект. Консумирайте плодове и зеленчуци, които действат като естествен диуретик, също така пийте много вода. Определено ще имате по-добър ефект и е здравословно.

Диета с глисти

Всички знаем за тези неприятни паразити, които живеят в човешкия храносмилателен тракт. Всъщност има хора, които поглъщат яйцата им с надеждата да ги отгледат в червата си и те да елиминират част от храната, която консумираме. Това е опасно и глупаво и може да доведе до редица други здравословни проблеми.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати