Здраве и красота

Как да имаме по-дълги и гъсти мигли

Забравете за изкуствените мигли

28.06.2013г. / 16 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красивите и дълги мигли са мечта на всяка дама. Няма съмнение, че окото изглежда много красиво, когато над него се извиват здрави и поддържани мигли. Не всички сме родени с такива, но бихме могли да се погрижим те да станат малко по-дълги.

Ако ви е хрумнала идеята да поставите сами изкуствени мигли или в някои салон за красота, трябва да знаете, че това крие известни рискове.

Свързани статии

Има различни видове изкуствени мигли, които се поставят по специфичен начин. Някои могат да развалят вашите, а лепилото, с което се залепват да раздразни очите. Но, ако сте решили, опитайте...

Има няколко лесни грижи, които е добре да правим поне три пъти седмично, за да се радваме на здрави, гъсти и дълги мигли. Всичките неща, които са изброени по-долу, трябва да нанасяте така, че да не попадат в самото око, за да не го възпалите.

  • Вазелин

Винаги нанасяйте продукт за грижа за миглите, само след като сте отстранили замърсяванията от грим. Нанесете вазелина с помощта на четчица. Тя се продава заедно с другите четки за грим и прилича много на тази, с която нанасяме спирала. Измийте го на сутринта с вода.

  • Серум за подхранване на мигли

Вече се предлагат и специални продукти, които осигуряват добра грижа за миглите.

  • Зелен чай

Сварете зелен чай и изчакайте да изстине. С помощта на памучен тампон леко намокрете миглите, без да изплаквате.

  • Бадемово масло

Отново с помощта на четчица нанесете много малко количество върху миглите и оставете да действа цяла нощ.

  • Масажирайте клепачите с леки движения

Притокът на кръв може да стимулира техния растеж.

Някои дами подрязват връхчетата на миглите, защото смятат, че по този начин растат по-дълги. Никога не можем да бъдем сигурни дали този трик носи успех.

Коментирай