Здраве и красота

4 билки, които се грижат за женското здраве

Черен кохош и мечо грозде

30.06.2013г. / 12 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Билките винаги са добре дошли в дома ни, защото те се грижат за доброто ни здраве. Важно е да знаем как да ги използваме и дали са съвместими с лекарствата, които евентуално приемаме. Колкото и да са полезни, не бива да надвишаваме техния дневен препоръчителен прием.

Ако получим диария, гадене или друго неразположение, веднага трябва да уведомим лекуващия ни лекар. Но когато следваме инструкциите за правилна употреба, билките биха могли да облекчат неразположението ни.

Ето няколко хубави билки, които са в помощ на женското здраве.

  • Корен от Черен кохош

Тази билка, използвана от индианците, има доказан ефект за облекчаване симптомите на менопауза, като горещи вълни, подуване на корема, депресия и безсъние. Препоръчва се и при менструални болки.

  • Витекс ангус кастус,, Аврамово дърво

Облекчава симптомите на менопаузата, укрепва половата система, използва се за облекчаване на предменструален синдром.

  • Див ямс, Dioscorea villosa

Последни изследвания показват, че растението разполага с мощни спазмолитични свойства, помага при колики и невралгии, болки в кръста и други.

  • Червена боровинка

Тази билка се препоръчва при проблеми с пикочните пътища или за профилактика. Нейната киселинност има антибиотичен ефект.

  • Мечо грозде

Ефективно е срещу инфекции на пикочния мехур. Добре е веднага щом усетите някакво неразположение като парене, често уриниране, мътна урина, да си направите чай от мечо грозде.

Преди да започнете да приемате тези билки, задължително се консултирайте с лекар!

Коментирай