Здраве и красота

Колко вредно е кафето?

Разтворимо или не – кое кафе предпочитате?

05.07.2013г. / 15 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Дойде и моят ред и аз да се включа в хвърлянето на съмнение относно полезността на кафето. И да поумуваме кое кафе е по-вредно – инстантното или обикновеното.

Според последни данни разтворимото е много по-вредно не само заради обработката, на която се подлага, но и защото ефектът му е в пъти по-голям от това на обикновеното.

И съответно нервността и безсънието се увеличават поне на втора, че и на трета степен. Ако искате бързо събуждане, кола с нескафе ви решава проблема безотказно. Въпросът е, че не бива да се прекалява. Фрапето пък е лятна напитка, която почти никой не отказва. Да не говорим, че разтворимото кафе е идеално за освежаваща напитка, когато сте на път или в офиса. Слагате малко гореща или студена вода, няколко лъжички кафе и разбърквате. Една-две глътки и сте готови да бъдете изстреляни в орбита.

Свързани статии

Горещото кафе състарява кожата, прави ни раздразнителни, увеличава напрежението и респективно стреса – все врагове на спокойния живот.

Какво да направим? Да пием студено кафе. Ако не можем без кафе не бива да го пием никога на гладно, защото раздразва стомаха.

Освен за вредите сме говорили и за полезността на кафето. Все пак всяка монета има две страни и дори такива неща, които вече по принцип имаме за вредни, могат да са добри за нас в известни обстоятелства и дози.

Но освен изследванията оттук и оттам е интересно да се знае и нагласата на потребителите. Както си знаем хората са склонни към себеразрушение и си падат по вредни и опасни неща. А кафето определено го смятаме за едно от най-безобидните, дори и спорно полезни неща. Та всъщност въпросът беше – какво кафе предпочитате – разтворимо или не?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimka ( преди 10 години )
i vse pak nqma da spra da piq kafe ot vreme na vreme : )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар