Здраве и красота

Лекове, които помагат при слънчево изгаряне

Бъдете винаги хидратирани

05.07.2013г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяко лято слънцето става сякаш все по-жарко. Пропускаме слънцезащитните продукти или използваме стари или такива, които са по-нисък клас козметика. Бързайки да се сдобием с хубав слънчев загар, обикновено не подготвяме кожата и нашите слънчеви бани завършват с болезнено слънчево изгаряне.

Свързани статии

Тези моменти развалят почивката ни, защото не можем да се радваме пълноценно на слънцето и забавленията край морето, басейна или езерото в планината.

Освен, че не нанасяме слънцезащитни кремове, почти никога не взимаме със себе си медикаменти, които да облекчат едно евентуално слънчево изгаряне. Няколко натурални продукта могат да помогнат на кожата да се възстанови и да облекчат болката.

Алое
Алоето охлажда кожата, като я поддържа влажна и еластична. Неслучайно присъства като съставка в много козметични продукти, които са за нанасяне след слънчеви бани.

Зехтин

Притъпява болката и омекотява кожата. Нанасяйте го с леки масажни движения.

Чай

Сварете билков чай по избор ( лайка, розмарин, мента или други). Изстудете го добре и натопете кърпи в него, които после да поставите върху засегнатата от слънчево изгаряне кожа.

Направете хладка вана със сода за готвене.

В никакъв случай водата не трябва да е топла. На усещане трябва да е приятна. Постойте докато се изстуди напълно. Това ще отнеме болката.

Кисело мляко

Това е добре познат метод за справяне с последиците от слънчево изгаряне. Намажете засегнатите участъци и оставете да попие.

Коментирай