Здраве и красота

Храни, от които миришем

Аспержите променят мириса на урината

04.07.2013г. / 10 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ядем разнообразна храна, но най-много обичаме да хапваме любимите си храни. Пикантни, кисели, сладки, солени, наслаждаваме им се всеки път.

Но има една любопитна подробност – някои от тях могат да променят миризмата ни.

Свързани статии

Вероятно не сте забелязали, но ето една част от храните, които имат такъв ефект.

Червено месо и кайма

Преди няколко години чешки изследователи направили тест, в който участвали мъже вегетарианци. Няколко дами е трябвало да определят мириса на тялото на тези, които консумират месо и на вегетарианците. Тестовете завършили в ползва на тези, които не консумират месо, тяхната миризма била по-привлекателна от тази на месоядните.

Аспержи

Много полезен зеленчук, но ако го консумирате често ще забележите, че урината ви има неприятна миризма. Аспержите съдържат вещества, които, когато се озоват в организма, бързо се превръщат в летливи серни съединения.

Лук, чесън и къри

Когато ги консумираме не само дъхът ни се променя. Часове по-късно във фитнес залата при едно изпотяване миризмата на потта определено е по-остра и неприятна. Ароматните подправки, след като бъдат приети образуват серен газ, който се отделя през порите на кожата. Това води до лош дъх и миризма на тялото.

Бързите храни

Когато консумираме редовно от тях и не изразходваме тази енергия чрез спорт, това води до натрупването на мастни клетки в тялото. Те водят до нежелан дъх и специфичен неприятен мириз на тялото.

Млечни продукти

Те са богати на протеини и отнемат повече време на храносмилателната система да ги преработи. Прекалената консумация на млечни продукти може да доведе до отделяне на сероводород и метил меркаптан, което лесно може да отключи и лош мирис.

Алкохол и кофеин

Учени от Health Services в Колумбия смятат, че консумацията им може да доведе до лош мирис на тялото.

Това не трябва да ви отказва от тяхната консумация. Добре е тя да бъде балансирана, както и на всички останали храни.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
кики ( преди 10 години )
божееее.... Да ви имам проблемитеее....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
някой ( преди 10 години )