Здраве и красота

10 съвета, за да не изгорим на плажа

Какво да правим, за да не изгорим на плажа?

09.07.2013г. / 11 20ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ето няколко семпли съвета преди да се запътите към плажа и докато сте там. След като ги прочетете, без съмнение много от вас ще си кажат – омръзна ми едно и също.

Ами там е проблемът, че уж сме много умни, не искаме да слушаме и в един момент повтаряме грешките си отново и отново.

Колко от вас са си обещавали как повече никога няма да повтарят тази или онази грешка, като например:

Никога повече няма да заспивам на плажа.

 

Свързани статии

 

Та ето няколко кратки напомняния, като ги преброя накрая, разбира се ако ги преброя правилно, ще сложа бройката в заглавието – за красота. Все не разбирам какво толкова хората харесват в заглавието да има 10 начина…, 5 трика… и т. н. като в крайна сметка е едно напомняне. Та преди да почна да броя да попитам, да не би като прочетете нещо такова да го сравнявате с вашите 10 – 10 любими секс пози, 10 десерта, без които не можем... аз винаги се притеснявам от тези бройки, но щом са толкова любими.

Та по същество:

Още когато купувате продукт против слънце проверете срока на годност, да не се окаже, че е с изтекъл срок на годност и всички писания по-надолу ще са без значение за вас.

20 минути преди да тръгнете за плажа нанесете слънцезащитния продукт – крем, масло... 20 минути преди, не 20 минути след като сте се разпрострели на плажа. Или 1 час след това – опа... май трябваше да намажа децата.

Обърнете специално внимание на изпъкналите части – гърди, рамене, колена, нос, уши...

Нанесете достатъчно количество крем – не прекалявайте, но не го и пестете.

Ходете на плаж до 10 ч. и след 16 ч. Е, идете един ден и в някой друг час, за да се убедите, че никой не ги спазва тези предписания. Ама е хубаво да ги казвате на децата си, на приятелите и когато изгорят да използвате култовата реплика – „Нали ти казах!“ Идеална за всякакви такива ситуации, в които човек изгаря. А хората изгарят често и с пари, с доверие, и с време и с какво ли не, та слънцето понякога ти е последна грижа.

Не забравяйте плажна шапка.

Носете винаги слънчеви очила.

За повече защита си сложете нещо на носа. И не се смейте на разните лелки, които си слагат салфетка на носа, листо, вестник и прочие… Смейте се, де – коя съм аз да ви казвам да не го правите. Ама смеейки се си дайте сметка, че може и да са по-умни от вас.

Не забравяйте чадъра на плажа. Ако не ви се дават пари за платени чадъри на безплатните плажове, то си носете собствен.

Аз ги изброих 9, а може би трябваше все пак от приличие да ги докарам до десет, ама да оставя и място за лично творчество. Или пък да взема да напиша, че са 10? Всъщност и в такива елементарни неща е важно как и кое броиш, защото, като гледам, може пък съветите да се окажат доста повече от 10.

Коментирай