Здраве и красота

Как да свием широките пори

За красива и здрава кожа без видими пори

11.07.2013г. / 11 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка кожа, независимо дали е суха, чувствителна, дехидратирана или смесена към мазна, се нуждае от специални грижи. Системно, ежедневно внимание, което да я поддържа здрава, млада и красива.

По кожата ни има хиляди пори. Себумът, замърсяванията от прах и грим, ги запушват. Образуват се черни точки, пъпки. Широките пори изискват специална грижа. Старателно почистване на замърсяванията, редовни посещения при козметик. Но има природни съставки, които могат да се погрижат те да изглеждат по-малки. Ето няколко съвета как да свием порите на мазната кожа и тя да остане красива.

  • Тоник с ябълков оцет

Трябва да смесите вода с ябълков оцет и с помощта на памучен тампон да почистите лицето. Свива порите и намалява възпалението при кожа с акне.

  • Маска с кисело мляко

В купичка смесете две лъжици кисело мляко с няколко капки лимон. Млечната киселина в млякото почиства порите, свива ги и помага да изгладите бръчиците. Лимонът е като помощна съставка, която прави тена на кожата равномерен. Маската трябва да престои около 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.

  • Маска с белтък

Тази маска наистина работи в полза на кожата. Освен, че свива порите, има благоприятен ефект и върху кожа, склонна към образуването на акне. Направете маска от един белтък и малко сок от лимон. Нанесете върху почистено лице и оставете да действа за около 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

Не забравяйте да ползвате козметика, подходяща за вашата кожа. Тя трябва едновременно да почиства, но и да не дехидратира кожата. Дехидратацията и образуването на себум са две различни неща

Използвайте и ексфолиант веднъж седмично. Него може да приготвите като използвате захар, морска сол или готварска сода. Посещавайте редовно процедури при козметик и се радвайте на красива и здрава кожа.

Коментирай