Здраве и красота

Домашни лекове при херпес на устата

Градински чай и лед помагат

09.07.2013г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Херпесът е често срещан проблем, причинен от два различни, но тясно свързани вируса – херпес симплекс вирус тип 1 (HSV-1) и херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2). И двете форми на херпес имат подобни симптоми и признаци. И двете могат да се появят в различни части на тялото.

Свързани статии

Когато инфекцията е върху или около устата, тя се нарича устен херпес. Когато се появява херпес върху устните ни, усещаме неприятна болка и подуване, парене, сърбеж на мястото, където ще се появява. Следва появата на малки мехурчета, които обикновено се спукват.

Тези моменти са болезнени и е трудно да мием зъбите си, трудно се храним и пием течности. Не бива да пипате херпеса. Много хора го чоплят и след това се пипат на друго място по лицето или тялото. Така само ще го разнесете.

Избягвайте целувките и френската любов.

Често не разполагаме с мехлем, който да излекува херпеса. Затова има няколко трика, които могат да помогнат, в случай че не разполагаме с медикамент.

  • Билки

Херпесите на устата могат да бъдат лекувани чрез използването на билки и по-специално на градински чай или масло от чаено дърво. Сварете пакетче чай и го приложете върху херпеса като компрес за няколко минути. Не бива този компрес да е горещ.

Към получената отвара добавете малко джинджифил и пийте тази смес два пъти на ден. Маслото от чаено дърво може да го приложите върху засегнатото място и да го оставите да подейства.

  • Лед

Използвайте кубче лед, за да намалите болката. Ако приложите леда още в началото, това може да забави растежа на херпеса. Правете тази процедура през час.

  • Сол

Този метод е болезнен, но и ефикасен. Преди да са се спукали мехурчетата, сложете малко сол върху херпеса и оставете за около 5 минути да подейства, после изплакнете.

  • Паста за зъби

Повечето от вас може да са чували за този метод, той също помага, когато херпесът е в начален стадий. Поставете паста за зъби върху засегнатото място и оставете да подейства няколко минути.

Не поставяйте грим върху херпеса, за да го прикриете. Така ще влошите проблема. Винаги след като сте го пипали си измивайте ръцете.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
постоянно страдаш ( преди 9 години )
чесън-само сок от чесън е спасението от херпес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Аз съм от хората които получават херпес почти всеки месец и нищо не ми помага
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
До предния/ta ( преди 10 години )
Преди всичко трябва да мислиш. След първоначалното заразяване се инфектират и съседни участъци. След като вирусите влязат в латентен период, на мястото остава раничка, кояточесто при засмиване, хранене и други дразнения се разкъсва и кърви. Та цялото страдание може да продължи и до 10 дни. Херпес не се лекува, вируса остава в теб и при отслабване на организма се появява наново, обикновено след настинка или грип. А иначе хремата наистина я лекуваме за седем дни, докато от само себе си минава за седмица!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
до предния ( преди 10 години )
За няколко дни херпесът ще мине и без тази отврат, която си написал/а. Той е като хремата- със или без мехлеми, минава за няколко дни!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
( преди 10 години )
Често не разполагаме с мехлем, който да излекува херпесa - Ами то не е и измислен такъв мехлем за вируси. Дори и лекарствата за СПИН не помагат. Опасното е, че може да се *** в рак. А ето ви и един бабешки мехлем, който го лекува сравнително бърза, о оцветява мястото в тъмно кафяво. Та вземате чиста чиния, бал лист хартия и запалка. Намачквате листа, запалвате го и го поставяте в чинията. След изгарянето му върху порцелана остава жълт налеп, намажете добре херпеса с него, може и да ви заболи повече, но вирусите ще загинат и след няколко дни ше сте забравили всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар