Здраве и красота

Храни и подправки, от които ухаем приятно

Ванилов чай, кардамон, а и по-обикновени храни допринасят за това

12.07.2013г. / 13 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Може да ви се струва странно, но много храни могат да повлияят така на тялото ни, че то да излъчва приятна или пък неприятна миризма. Храни, които са богати на сяра, много мазни храни, пикантни храни, не работят в наша полза.

Свързани статии

От друга страна, ако консумираме повече от по-долу изброените, ще имаме свеж дъх и тялото ни ще излъчва приятна миризма. Може да си ги запишете. :-)

Ванилия

Ванилията е с приятно ухание, както например жасминът. Пийте ванилов чай или я добавяйте към различни сладкиши. Много дами смятат, че след консумацията на ванилов чай, ухаят приятно на определени места. Ето защо те го пият часове преди секс.

Канела

Канелата е с прекрасен аромат, с който може да ароматизирате не само дома си, но и ви кара да ухаете приятно. Добавяйте я към чайове, ястия, сладкиши.

Цитрусови плодове

Всеки път щом обелим портокал или мандарина, започва да ухае приятно. Яжте цитрусови плодове. Ще усещате свежест в устата си, а и те по-лесно се абсорбират от тялото, което значи, че то отделя и приятен аромат.

Кардамон

Екстрактът от семената на кардамон е ключова съставка в много спрейове за освежаване на устната кухина. Освен това тази подправка подсилва имунитета.

Семена от сминдух

Те са чудесно средство, ако искате да ухаете приятно. Укрепват костите. Накиснете ги през нощта във вода. На сутринта са готови за сдъвкване. В началото имат леко горчив вкус, но после усещането е приятно.

Жасминов чай

Ако често пиете билков чай, храносмилателната система работи по-добре, което от своя страна помага на тялото ви да мирише приятно.

Пъпеш

Този сладък вкус и аромат няма как да не се усети върху вас. Освен това ще освежи и дъха ви.

За приятно ухание от тялото помагат също бадеми, сладки картофи, сушени плодове, банани, тъмен шоколад.

Коментирай
Свободно време