Здраве и красота

Колко калории изгаряме при различните летни активности

Спринтът гори най-много

12.07.2013г. / 09 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Лятото е прекрасно време, в което можем да се забавляваме с различен вид активности, които поддържат тялото във форма. Разнообразието им помага всеки наш ден да бъде различен, да тренираме играейки и забавлявайки се, или просто разхождайки се сред природата. Вълнуваме се от това колко калории съдържа нашата здравословна диета.

Свързани статии

Ето колко калории можете да изгорите при някои от най-забавните моменти през лятото.

Спринтът и плуването са чудесни начини за раздвижване. При плуването тренирате голяма част от мускулите на тялото като не натоварвате ставите. Плуването изгаря до 550 калории на час, ако плувате 50 метра в минута. Спринтът може да изгори до 700 калории при бягане на повече от един километър.

Времето е чудесно за каране на колело. Много хора оставят автомобила и през топлите месеци стигат до работа с колело. Това е страхотно, защото те могат да изгорят за един час каране около 560 калории.

Лятото е и време за игри и забавления на плажа. Забавната игра на плажен волейбол може да изгори до 490 калории за един час игра, но ако предпочитате играта на фризби, ще се разделите с около 200 калории.

Карането на сърф и каяк са още една възможност да потренирате за добра фигура по време на лятната почивка. При сърфа ще изгорите около 200 калории, а каякът изгаря около 350.

Любителите на планинските разходки са в състояние да изгорят до 400 калории за ходене около час.

Йогата помага да поддържаме здраво тяло и дух. Упражненията ни помагат да изгорим около 300 калории.

През останалото време не забравяйте, че всички домакински задължения ни помагат да се разделим с поне 100 калории при чистене, работа в градината, гладене и други.

Коментирай