Здраве и красота

Кубчета лед за стегната кожа и дълготраен грим

Преди да поставите грима обтрийте лицето си с кубче лед

19.07.2013г. / 14 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За да запазим красива кожата на лицето си, трябва да не пропускаме да полагаме всякакви грижи, подходящи за целта. Влагаме средства в различни продукти свързани с красотата, отделяме време за козметични и естетични процедури. Разбира се, не забравяме и за домашната грижа, която също е от значение. Има един позабравен трик, който майките ни са прилагали, за да имат здрава и сияйна кожа.

Това са кубчета лед. Обтриването на лицето с тях спомага да се свият разширените пори, намалява образуването на себум, освежава кожата и подобрява кръвообращението. Също така предотвратява преждевременното стареене и появата на бръчки. Облекчава акнето, намалявайки зачервяванията и подуването.

За оптимален ефект си правете различни билкови отвари. Билки, които имат благоприятен ефект върху кожата са: розмарин, коприва, лайка, магданоз (особено за акне). В 500 мл вода сложете 2 супени лъжици от любимата билка.

Варете около 10 минути и след като изстине я прецедете. Получената отвара поставяте във формички за лед. Това е.

Много е важно да знаете, че когато искате да обтриете лицето си, трябва предварително да сложите кубчетата лед в чиста кърпа. В противен случай ще навредите на капилярите, които са много чувствителни.

Коментирай