Здраве и красота

Летни маски за красива коса

Възстановяват блясъка и здравината й

19.07.2013г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През летните месеци косата също се нуждае от интензивни грижи. Честото връзване, излагането на слънце, солената вода, могат да я направят по-суха и чуплива. Обикновено след края на лятото забелязваме, че тя има нужда от спешна помощ, за да изглежда отново здрава и лъскава. Затова ви предлагаме 3 домашни маски.

Нека те бъдат вашата спа процедура за коса, която да правите през цялото лято.

Маска с извара

Трябва ви месестата част на един плод папая, който да направите на пюре. Към него добавете две супени лъжици извара. Ако сместа е прекалено суха и трудна за нанасяне, прибавете и малко количество кисело мляко. Маската се нанася от корените по дължината на косата. След половин час може да я измиете с подходящ шампоан и балсам.

Маска с мед и кокосово масло

Направете половин авокадо на пюре. Добавете три супени лъжици кокосово масло с една чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре и нанесете върху косата за около един час. След това измийте с шампоан.

Маска със семена от сминдух

В стъклен буркан накиснете около една супена лъжица семена от сминдух. Залейте семената с вода, колкото да ги покрие. След няколко часа те ще са омекнали. От тях направете паста. Сложете я в купичка и добавете една супена лъжица кисело мляко, една капсула витамин E.

Всичко се разбърква добре и се нанася от корените по дължината на косата ( ако косата ви е по-дълга, просто увеличете количеството на съставките). Маската трябва да действа около един час. След това я измийте с подходящ шампоан и нанесете балсам.

Правете тези маски един или два пъти седмично.

Коментирай