Здраве и красота

Първа помощ при редица здравословни проблеми

Вратига засилва ерекцията

22.07.2013г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В градината си обикновено засаждаме красиви и ароматни цветя, овощни дръвчета, зеленчуци. Добре е обаче да имаме и някоя друга билка, която не само да обогати разнообразието от цветове, но и да ни помогне, когато страдаме от болно гърло или сме се наранили.

Свързани статии

Хубавото е, че много от тези билки могат да се отглеждат и в саксия, когато нямаме градина, в която да ги засадим. Ето някои от тях.

Вратига

Многогодишно растение, което помага при главоболие, артрит, кожни заболявания. Засилва ерекцията, помага при камъни в бъбреците и проблеми с пикочните пътища. Цветовете от вратига се заливат с вряла вода и се запаряват за няколко минути. След което се пие по три пъти на ден от отварата.

Босилек

Босилекът е наричан „цар на билките“. Изключително полезен и вкусен, той може да ви помогне при липса на апетит, порязвания и ожулвания. Добавете го към салати, супи, сосове. А за третиране на рани направете пюре от няколко листа босилек и приложете върху засегнатото място.

Магданоз

Магданозът успешно премахва лошия дъх и облекчава акнето. За проблемна кожа направете отвара от магданоз, с която да обтривате лицето три пъти на ден.

Градински чай

Помага при възпалено гърло и уста. За целта правете по няколко пъти на ден гаргара с отвара от градински чай.

Жълт кантарион

Чаят от тази билка ще ви помогне да преборите депресията и да намалите стреса.

Лайка

С тази билка може да си правите инхалации, когато сте настинали, да изсветлите косата си или да облекчите лошото храносмилане като пиете чай от лайка. Отварата й помага при различни кожни раздразнения.

Коментирай
Свободно време