Здраве и красота

Какъв фототип е вашата кожа?

Как се определя?

23.07.2013г. / 11 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com


Фототип 4 – Покахонтас

Матова кожа. Тъмна коса – тъмнокестенява, тъмнокафява, черна; тъмни очи – кафяви, черни.

Това са смуглите красавици, лесно придобиват шоколадов тен, без да се страхуват от изгаряния. Единствената им мъка е, че нямат бяла като мляко кожа... но пък имат далеч повече предимства. При тях кожата изгаря, само ако заспят на плажа, без да са се намазали с плажно масло. Могат да карат водни ски, сърф, да се припичат без страх на яхти и т. н. Прекрасни възможности, които и да ги имат белокожите красавици, винаги ще се притесняват да ги използват. Изводът е – единственият ви проблем е яхтата… все пак и едно водно колело ще свърши работа на първо време. Могат да си позволят лукса да използват средна степен на защита (SPF 15-30). Отново е препоръчително първите слънчеви бани да прилагат козметични продукти с висок SPF 30, а после може да се намали до SPF 15.

Фототип 5 – тип Арабска принцеса

Тъмна кожа, тъмна коса – черна, тъмни очи – тъмнокафяви или черни.

Хората с този фототип си имат тен по рождение, както се казва, но пък никога не изгарят. Винаги получават равномерен тен, без особени грижи. Все пак е добре да имате някой крем против слънце, дори и с най-ниския фактор (SPF 6-15). Всички се мажат и после цапат водата, да не оставате по-назад го правете и вие, въпреки че нямате никаква нужда.

Фототип 6 – тип Черна принцеса

Много тъмна кожа, черна коса, тъмнокафяви очи или черни коси.

От този фототип почти няма у нас, освен като приходящи гости. При тях кожата може да изгори само в изключителни случаи. Нуждае се от ниска степен на защита (SPF 2-6). И могат да си седят на плажа колкото дълго си искат. Това си е добра компенсация за липсата на белота.

Коментирай
Свободно време