Здраве и красота

Подхранваща маска с круши

Спа процедура с круши

26.07.2013г. / 14 22ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

По отношение на домашните маски винаги търсим сезонните плодове и зеленчуци, за да имаме максимална полза от тях.

  • пресни са

     

  • много са

     

  • по-евтини са

     

  • лесно се намират

     

Свързани статии

И в момента това се случва с крушите. Особено ако си имате круша в двора. За една –две седмици плодовете узряват и ако не ги оберете навреме падат. Това е времето да се прави зимнина, да се раздават на приятели и познати – които се намират в близост.

И между другото може да направите и някоя разкрасителна домашна СПА процедура. С круши е доста рисковано, защото заедно с тях прииждат всякакви малки жилещи гадинки. Така че сложете мрежите на прозорците и започвайте маска с круши.

Най-простата и лесна освежаваща маска с круши е да намачкате 2 броя круши и да ги сложите да постоят стандартните 15 минути на лицето ви. След което отмивате и имате идеалната маска за освежаване на лицето.

Подхранване

Ако смятате, че кожата ви се нуждае не само от освежаване и еластичност, но и от подхранване, добавете и по една лъжичка мед и сметана. Сега е сезонът, в който се вади и домашния мед. Както казах маската се прави при излишък на круши. А забърквайки подхранваща маска за лице, направете си и подхранваща купичка десерт – по същата процедура, но с повече лъжички мед и сметана. Гарантирано ще се почувствате много по-добре и от вън и от вътре.

Опитайте – няма да съжалявате, освен ако не сте се обезопасили от жилещи насекоми.

Коментирай