Здраве и красота

Водната аеробика – забавна тренировка, която разхлажда

Тренировките във водата минават неусетно, докато тялото ви изгаря калории

24.07.2013г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Въпреки че има много модерно оборудвани фитнес зали, които предлагат какви ли не удобства за своите клиенти, в това чудесно лятно време тренировките ни се струват по-скучни и натоварващи. Дори приятната музика, която слушаме, бягайки на пътеката във фитнеса не може да направи пълноценна тренировката.

Свързани статии

Затова лятото предлага страхотно водно забавление – водната аеробика. Тази активност не само помага да изгорим калории, което е важно за поддържането на добра фигура, но и намалява болките в гърба и ставите, поддържа добрия тонус, а вие наистина усещате, че се забавлявате. Това е интензивна тренировка, която е подходяща за бременни жени, хора от всякаква възраст и пол. Може да се изпълнява и с различни съоръжения, които са специално изработени за тези водни тренировки.

Тя е приемана не само като полезно физическо занимание, но и като вид безопасно такова. Водата не натоварва ставите, което я превръща и в терапевтично занимание. Елиминира риска от падания и наранявания. Подобрява сърдечната дейност, регулира дишането ( което е особено важно за бременните жени), укрепва всички мускулни групи, намалява стреса.

Водата е почти 800 пъти по-плътна от въздуха, което кара тялото да вложи повече усилия при изпълняването на упражнения. От друга страна вие се усещате леко във водата и в същото време изразходвате повече енергия в басейна, отколкото в салона за гимнастика.

Танцовите стъпки и ритмичните движения правят водната аеробика развлекателна и тя добива все по-голяма популярност сред дамите. Дами, които поддържат добрата си фигура с водна аеробика са Жизел Бюндхен, Марая Кери, Кели Брук. Всичко, което ви трябва е бански и добро настроение.

Тренировките във водата минават неусетно, докато тялото ви изгаря калории.

Коментирай