Здраве и красота

Маски за здрава коса и срещу косопад

Маска с картоф против косопад

30.07.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За да е красива и здрава косата, трябва да се полагат редовни грижи. Козметиката, която купуваме не е достатъчна, за да бъде тя винаги подхранена и лъскава. Някои продукти подхранват краищата, но не се грижат за здравето на скалпа. Натуралните средства са все по-предпочитани, защото с тяхна помощ косата получава грижа от основата до самите краища.

Свързани статии

Комбинирани правилно, натуралните продукти помагат на косата да се възстанови бързо. Запишете си тези лесни домашни маски, които да правите 2 пъти седмично.

Обелете и настържете един картоф. Изстискайте сока от него и добавете 1 супена лъжица гел от алое вера и една супена лъжица мед. Всичко се разбърква добре, нанася се върху косата и се поставя шапка за баня. Върху нея увийте кърпа, за да затопли маската по-добре. След половин час измийте с подходящ шампоан.

Направете на пюре един банан и към него добавете 15 капки бадемово масло. Разбъркайте добре и нанесете върху косата за около 30 минути. След това измийте косата с подходящ шампоан.

Направете половин авокадо на пюре. Към него добавете един жълтък, една супена лъжица зехтин и няколко капки лимон. Тази смес нанесете върху косата си за 30 минути. След което измийте с шампоан.

В купичка смесете 1 жълтък, 1 супена лъжица рициново масло, 1 супена лъжица мед и 1 супена лъжица бира. Всичко се разбърква добре и се нанася върху косата за половин час. Измива се с подходящ шампоан.

Коментирай