Здраве и красота

Мързелива гимнастика пред телевизора

Забавни упражнения за мързеливци

01.08.2013г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За някои от нас тренировките и физическите упражнения са досадни. Предпочитаме да гледаме телевизия и да похапваме от любимите лакомства, вместо да се пораздвижим. Е, добрата новина е, че може да тренираме докато гледаме телевизия. Тренировките пред телевизора минават неусетно.

Няколко примера ще ви накарат да забравите за вредните лакомства, а вашите тренировки ще са повече от леки и забавни.

Велоергометър

Върши страхотна работа, когато искате да сваляте килограми или да поддържате формата си. Пуснете си любимия музикален канал или някой филм и започнете да въртите педалите. Ако нямате велоергометър, легнете по гръб, вдигнете краката и започнете да ги въртите, сякаш карате колело.

Легнете на страни на дивана. Отново под звуците на хубава музика започнете леко да вдигате единия крак и да го връщате в изходна позиция. Вдигате и сваляте. След това повторете движенията и с другия.

Седнете на ръба на дивана, задръжте се с ръце и започнете да вдигате леко крака нагоре. Това упражнение е за коремната област.

Отново седнали на дивана вземете дъмбели и започнете да изпълнявате упражнения за трицепс, бицепс, гръб и гърди.

Клекове пред телевизора. Започнете да изпълнявате бавни клекове. Дишайте дълбоко, изправете гърба и се опитайте да клекнете така, сякаш сядате на стол.

Легнете на дивана, сложете ръце зад тила и започнете да вдигате краката нагоре. Отново упражнение, с което да стегнете коремните мускули.

Не забравяйте, че има телевизионни програми, които също могат да ви помогнат тренировките да бъдат леки. Предавания, които ви въвеждат в света на йогата или други със забавна аеробика.

Коментирай
Свободно време