Здраве и красота

Билки, които помагат при цистит и бъбречни проблеми

Бързо облекчават неразположението и се борят с възпалителните процеси

07.08.2013г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Болка в областта на кръста, подут корем, промяна в цвета на урината, болки при уриниране, спазми, всички тези симптоми водят към бъбречни и уринарни проблеми. Често не обръщаме внимание на тези признаци. Решаваме, че са мускулни болки, лека настинка или временно неразположение. Циститът е често срещан проблем при жените. Когато не се лекува навреме, може да доведе и до вагинални проблеми.

Свързани статии

При консултация с лекар винаги ни назначават повече от един медикамент. Добре е успоредно с изписаните лекарства да пием и отвари от определени билки, които са доказали своят благоприятен ефект. 

Скоруша

Това е плодово дърво, което се използва, както за направата на различни сладка и конфитюри, така и за лечебна цел. Помага при бъбречни кризи както и при уратни камъни. За направата на отвара ви трябват около две супени лъжици клонки или кори на растението (може сухи или пресни), които да сварите в 500 мл вода. Нека врат около 15 минути, след което трябва да ги прецедите. Изпийте една чаша от нея и след два часа още една. Пийте до облекчаване на проблема.

Ако страдате от камъни в бъбреците или цистит, направете си чай от червена боровинка.

Запарва се една супена лъжица листа от червена боровинка в около 500 мл вода. След 15 минути се прецежда. Пие се по три пъти на ден. Червената боровинка съдържа полезните Омега-3 мастни киселини. Ако намерите пресни плодове от това растение, може да ги консумирате за оптимален ефект.

Знаем, че когато правилно комбинираме билките, те обединяват своята сила в процеса на лечение. Направете запарка от мечо грозде, бяла бреза и корени от сладник. Общото количество на билките да не е повече от две супени лъжици на 500 мл вода. След като се запарят, прецедете отварата и пийте по 3 пъти на ден. Това успешно ще намали възпалителните процеси при цистит.

Листа от круша също помагат да намалите болките и спазмите в пикочния мехур. Запарката от тях действа очистващо и противовъзпалително, благоприятства бъбречната дейсност. Направете запарка от една супена лъжица нарязани листа от круша в 500 мл вода. След 15 минути прецедете и пийте по три пъти на ден от нея.

Нагревки с отвара от лайка е друга панацея за уринарните възпаления. Запарете 500 мл вода с лайка и изсипете отварата в малко легенче. Използвайте парната баня, за да нагреете болезнената зона. Ефектът е изключителен.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Антония ( преди 10 години )
Мечо грозде и бяла бреза наистина много помагат, но имат бавно действие. Аз пия билките профилактично. При болки не ме спасяваше нищо освен Ципрофлоксацина, но последния път ми изписаха Уралгин СР - подейства бързо за мое учудване, хем е на билкова основа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар