Здраве и красота

Коя диета е подходяща, за да запазим кожата млада и красива

Рязкото сваляне на килограми се отразява пагубно, както на кожата на тялото, така и на кожата на лицето

19.08.2013г. / 15 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кожата на лицето винаги издава, когато сме хапнали по-солени, мазни и преработени храни. Тя става подпухнала, образува повече себум, тенът й се променя, появяват се черни точки и пъпки, а общият изглед на лицето ни, не е свеж и привлекателен. Да имаш красива и здрава кожа не винаги струва скъпо. По-скоро се изисква повишено внимание, за това какви храни и напитки консумираме и в какви количества.

Свързани статии

Когато спазваме диета, не винаги обръщаме внимание на менюто, мислим единствено как по-бързо да свалим излишните килограми. Рязкото сваляне на килограми се отразява пагубно, както на кожата на тялото, така и на кожата на лицето.  

Затова обърнете внимание на долуспоменатите диети и как те благоприятстват състоянието на кожата. Изберете балансиран режим, който ще подава всички необходими витамини, минерали и мазнини, за да имате здрава кожа.

Диета на плодове, чай и мед (полодово-чаен разтоварителен режим)

Може да започнете от 1 ден да продължите  до 20 дни. Труден за изпълнение, но определено кожата придобива по-свеж и здрав вид, а вие изглеждате като подмладени.

Диетата на Аткинс

Тя е характерна с приема на високопротеинови храни. Включете в менюто си повече рибни продукти и по-малко червено месо, пийте и много вода, за да поддържате добра хидртация на кожата си. 

Средиземноморската диета

При нея се консумират предимно мазни риби, зехтин, пресни плодове и зеленчуци. Диета подходяща за сърцето и за балансирано сваляне на килограми. Проучване показва, че хората, които се хранят по този начин, намаляват вероятността от появата на меланом – рак на кожата.

Рибата, която е част от този хранителен режим е богата на омега-3 мастни киселини, запазва клетъчните мембрани на кожата здрави и еластични. Зеленчуците, плодовете и зехтина съдържат антиоксиданти, които блокират химичните реакции, които водят до увреждане. 

Веган диета

Хората, които са избрали да се хранят с пресни плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни, покълнали зърна, поддържат чиста кожа. Съединенията, които се съдържат в тях, намаляват появата на бръчки, кафяви петна и други признаци на стареене. Тъй като тази диета е с ниско съдържание на мазнини може да добавите ленено семе и зехтин, които да поддържат кожата по-еластична.

Хранете се така, че освен добра фигура да имете и здрава и красива кожа.

Коментирай