Здраве и красота

Красив маникюр – бързо и лесно

Това, което ви трябва е база за лак, основен цвят лак...

13.08.2013г. / 17 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: nailasaurus.blogspot.com

Снимка: nailasaurus.blogspot.com

Нашите предложения за това как да си направите красив маникюр не спират. Красивите и здрави нокти изискват постоянна грижа. Състоянието на ръцете на една жена винаги издава нейната възраст.

Ето защо, трябва да се грижите както за здравето на ноктите, така и  да поддържате красива и еластична кожа на ръцете.

Освен ежедневното използване на крем за ръце и нокти може да си правите масаж, използвайки етерично масло (бадемовото е изключително подходящо). То трябва да е леко затоплено.

Правете масажи два пъти седмично вкъщи или когато посещавате маникюрист. Това ще хидратира кожата на ръцете, както и кожичките около ноктите, което е важно, когато искаме да имаме хубав маникюр. След като сте се погрижили за хидрaтатацията на кожата на ръцете може да си направите красив маникюр като този. 

Това, което ви трябва е база за лак, основен цвят лак (праскова или основа за френски маникюр), два различни цвята лак ( в случая са по-тъмно и по-светло розово, но вие може да комбинирате каквито искате цветове), дунапренена гъбичка.

Нанесете базата за лак и основния цвят. Изчакайте добре да изсъхнат. Върху картонче или друга твърда повърхност капнете малко от другите два цвята лак. Разбъркайте ги леко с клечка за зъби. Потопете единия край на гъбичката в тях и започнете да нанасяте ефекта върху ноктите с леки потупващи движения. Нанесете само в края на ноктите, за да се получи този преливащ се ефект. Изчакайте да изсъхне и нанесете топ лак. Това е.

Коментирай