Здраве и красота

Маска за коса с лук за здрава коса

Полезните съставки на лука спират косопада

19.08.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Колкото и да се грижим за косата стресът, диетите, в които липсват ценни минерали и витамини влошават състоянието й. Готови сме да изпробваме всички медикаменти, които се борят с косопада и плешивостта. Някои помагат, но не бива да забравяме, че има естествени продукти,  които също се грижат за здравето на косата и скалпа, като лукът.

Вероятно сте чували, че чесънът помага при загубата на коса, лукът работи също толкова ефективно. Той е богат на  витамин C, витамин B6, калций, магнезий, калий, германий и най-важното на сяра. Високите нива на сяра в него помагат за регенерацията на космените фоликули, предоствяйки им ценни хранителни вещества.

Запишете си тези рецепти за маски и ги правете  два пъти седмично поне един месец. 

Маска 1 

Обелете и нарежете една глава лук. Изтискайте сока й, и към него добавете 3 супени лъжици кокосово масло или зехтин. Нанесете върху скалпа с масажни движения и оставете да действа за 30 минути. Измийте с подходящ шампоан. 

Маска 2

Вземете сока от една глава лук. Към него добавете супена лъжица мед и супена лъжица зехтин. Всичко се разбърква добре и се нанася върху скалпа. Маската отново трябва да престои 30 минути, след което измийте косата с подходящ шампоан.

Само след няколко седмици ще забележите колко жива изглежда косата ви.

Коментирай