Здраве и красота

Шоколадът помага за женското здраве

Помага да се намалят симптомите на предменструалния синдром

22.08.2013г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Шоколадът е незаменимо удоволствие, от което трудно може да се откаже човек. Дали това удоволствие, както и всички останали могат да бъдат благоприятни за здравето? Да, особено шоколада. Той  е изключително полезен за женското здраве. Само няколко блокчета са необходими, за да се почуствате по-щастливи и енергични.

Вижте няколко добри причини, които да ви накарат да го заобичате още повече. Не забравяйте, че всичко, което консумирате и прилагате върху себе си обаче трябва да бъде в границите на нормалното.

Скоро проучване показа, че не само сексът действа като болкоуспокояващо. Консумацията на шоколад ни помага да произвеждаме хормона на щастието, което притъпява и болката. 

Друго проучване установи, че шоколадът съдържа химикал, наречен теобромин. Консумирането на тъмен шоколад може да намали риска от прееклампсия. Състояние,  при което се наблюдава високо кръвно налягане и белтък в урината по време на бременност. Проучването е било направено сред 2300 бременни жени, консумирали три пъти седмично шоколад в третия триместър.

Помага да запазим добрата фигура

Според изследване, публикувано в Archives, тези хора, които консумират по-често шоколад са склонни да имат по-нисък индекс на телесната маса. В проучването са взели участие  около 1000 души. Тези, които се наслаждават на вкуса на шоколада три пъти седмично, са с по-ниски стойности на телесната маса, от други, които го консумират рядко.

Черният шоколад е полезен за здравето на сърцето. Редовната консумация на няколко блокчета наситени с какао, понижават нивото на ензим, отговорен за високото кръвно налягане.

Помага да се облекчат симптомите на предменструалния синдром.

Шоколадът намалява образуването на ендорфин и съдържа магнезий, които помага да не се задържат излишни течности в тялото преди и по време на  месечния цикъл.

Коментирай