Здраве и красота

Билки, които облекчават симптомите на фибромиалгия

Червена детелина и лайка

03.09.2013г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Цвете пасифлора. Снимка: Sxc.hu

Цвете пасифлора. Снимка: Sxc.hu

Фибромиалгията е състояние, което се характеризира с усещане за болка в цялото тяло. Пациентите, които страдат от това заболяване приемат медикаменти, които са им предписани от лекар.

В последните години учени са на мнение, че някои билкови добавки могат значително да подобрят състоянието. Нещо повече – билките биха могли да намалят приема на някои обезболяващи медикаменти.

Техните листа, стъбла и корени съдържат химикали с лечебни свойства. Стимулират имунната система, облекчават болките, помагат за добър сън. Запишете тези полезни билки, които да приемате във формата на чай или да правите бани с тях.

Пасифлората действа не само при един или два симптома, които придружават фибромиалгията. Тя облекчава всички класически симптоми на заболяването като безсъние, болки в мускулите, безпокойство и други.

Валерианът носи облекчение на мускулите. Освен че намалява мускулното напрежение, той спомага и за спокойния сън.

Свързани статии

Червената детелина е билка, която дава енергия на тялото и стимулира имунната система. Богата е на витамини B и C.

Женшен е билката, за която се смята, че от векове помага при различни болки в тялото. Чаят от женшен помага на организма да се пребори с инфекциите и се препоръчва по време на настинки.

Лайката е с високо съдържание на селен и цинк, които са важни за една здрава имунна система. Действа отпускащо и релаксиращо.

Използвайте тези билки, дори да не страдате от фибромиалгия. Когато почувствате напрежение, имате нарушен сън, страдате от настинка или грип, те винаги ще ви помагат.

Коментирай