Здраве и красота

Маски за лице с тиква подмладяват кожата на лицето

Тиквата е богата на витамините A и C

14.09.2013г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Олга Куриленко. Снимка: Reuters

Олга Куриленко. Снимка: Reuters

Сезонът на тиквите настъпи. Първите вече се предлагат на пазара, добре изпечени или в суров вид. Тиквата е с малко калории, което я прави идеална за диета. Богата е на витамини, намалява запека и не на последно място се грижи за красивата ви кожа. Ако все още не сте си правили маска на лицето с тиква, запишете си тези рецепти и ги правете два пъти седмично.

Обелете и нарежете едно парче тиква (около 10 см) и го сварете. След като се свари, оставете тиквата да изстине. Сложете я в купичка и с помощта на вилица я намачкайте. Към полученото тиквено пюре добавете една супена лъжица сметана. Разбъркайте добре и нанесете върху почистено лице за около 15 минути. Изплакнете и нанесете подходящ крем.

Свързани статии

Отново сварете парче тиква и го направете на пюре. Добавете към него лъжица мед, няколко капки лимон и лъжица кисело мляко. Разбъркайте добре и поставете на почистено лице за около 15 минути. След което изплакнете.

Витамините A и C, които се съдържат в тиквата ще тонизират кожата на лицето ви. В съчетание с кисело мляко и мед ще успокоите зачервяванията, ще намалите отоците и фините бръчици. Цяла есен и зима може да се радвате на полезните качества на тиквата и радвате кожата и тялото си както отвътре, така и отвън. Ако все още не можете да намерите сурова тиква, за да си направите маска, може да закупите и изпечена.

Коментирай