Здраве и красота

Маски за лице със сок от нар подхранват кожата

Сокът от нар е богат на магнезий, фосфор и цинк

12.09.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Нарът е есенен плод, който се грижи за красотата както отвън, така и отвътре. Той е мощен антиоксидант и изобилства от витамин A, E, C и K. Богат е на магнезий, фосфор и цинк. В продължение на хиляди години е бил използван в лечението на редица заболявания.

И до днес той помага при сърдечни заболявания, при мускулни болки, проблеми с теглото, болки в гърлото, хемороиди, при първи симптоми на менопауза и други.

Нанесен под формата на маска за лице той намалява възпалението на кожата, свива порите и я подхранва с витамини. Запишете си тези лесни маски и ги правете през цялата есен и зима. Кожата ще има нужда от много полезни витамини и минерали, за да посрещне студените дни.

Свързани статии

В купичка сложете един белтък и добавете малко сок от нар. Разбъркайте и нанесете върху лицето за 10 минути. Изплакнете с вода.

В купичка сложете една супена лъжица гъсто кисело мляко, сок от нар и чаена лъжичка мед. Разбъркайте маската добре, поставете я върху почистено лице и оставете да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

В купичка сложете една супена лъжица натурално какао, сок от нар и половин чаена лъжичка мед. Тази маска нанесете върху лицето за 15 минути и след това изплакнете с вода.

Правете всяка седмица маски на лицето със сок от нар и не забравяйте и да го консумирате вътрешно.

Коментирай
Свободно време