Здраве и красота

Билката, която премахва всякаква умора

Трибулус е позната още като бабини зъби

12.09.2013г. / 11 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Времето, когато сезоните се сменят, често започва с леки настинки. Усещате умора, която понякога продължава по-дълго от нормалното. Естествени процеси, които отдаваме на смяната на сезоните, които действат и върху настроението ни. Но динамичното ежедневие не се съобразява с настъпилата промяна.

От вас се изисква да бъдете енергични и на линия. Опитвате се да намерите спасение в няколко чаши кафе. Но има билка, която приемана под формата на чай или хранителна добавка, ще ви помогне да си върнете енергията отново. Казва се трибулус или бабини зъби. Растението е родом от земите на Индия, среща се и в някои части на Африка.

Свързани статии

От години се използва в аюрведа като диуретик, за укрепване на нервите, като афродизиак, а в китайската медицина го използват за подпомагане дейността на черния дроб и бъбреците.

Трибулус е идеална добавка в преходните месеци, защото подсилва имунитета, подобрява настроението и създава усещане за прилив на енергия.Смята се, че има и подмладяващо действие. Билката дава издръжливост на тези, които спортуват редовно, повишава устойчивостта им на физически натоварвания.

Участва активно в метаболитните процеси, като превръща мазнините в енергия. Но най-голяма сила тази билка има в това да пребори усещането за умора. Потърсете продукта в аптеките или биомагазините и посрещнете есента мотивирани, енергизирани и в добро здраве.

Коментирай