Здраве и красота

Храни, които ще ви избавят от акнето

Яжте повече от тях за красива кожа без пъпки

25.09.2013г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Жизел Бюндхен. Снимка: Reuters

Жизел Бюндхен. Снимка: Reuters

Знаете, че за да бъде красива и здрава кожата ви, трябва да внимавате как се храните, особено тези дами, които имат кожа, склонна към акне. Редовното почистване, процедурите при козметик и избягването на мазни храни са само част от терапията срещу акне.

Споделяме с вас няколко храни, които могат да ви помогнат да намалите акнето. Те са полезни, пълни са с витамини и важни омега-3 мастни киселини.

Сьомга

Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, които помагат в борбата срещу акнето. Консумацията на сьомга намалява хормоните на стреса, който е една от основните причини за неговата поява. Мазнините, които се съдържат в тази риба повишават нивото на колагена, което прави кожата млада и еластична.

Спанак

Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е богат на желязо и витамин Е. Съдържа протеини, поддържа кожата млада и чиста от акне.

Свързани статии

Бадеми

Богати са на витамин Е, магнезий, калий и калций. Съдържат естествени влакна, които благоприятстват състоянието на кожата. Подходящи са и за направата на маска за лице.

Зърнени храни

Хапвайте повече от царевица, кафяв ориз и други зърнени храни. Те съдържат протеини, здравословни мазнини, витамини E и B, както и омега 3 и омега 6 мастни киселини, важни за вашата кожа.

Кокосово масло

Кокосовото масло се използва за подхранване на кожата и косата, за борба срещу стриите, инфекции и петна по кожата. То съдържа антиоксиданти. Може да го добавяте към маските си за лице или да бъде част от вашата закуска с овесени ядки.

Краставица

Краставицата хидратира кожата и предотвратява нейното изсушаване. Тя съдържа много силиций, минерал, който се бори с появата на акне. Хапвайте по-често от тях и обтривайте лицето си със сок от краставица.

Магданоз

Магданозът трябва да е полезна добавка към вашите ястия и пресни сокове. Изчиства кожата както вътрешно, така и външно. Обтриването на кожата с отвара от магданоз ще ви помогне да премахнете акнето.

Коментирай