Здраве и красота

Сокът от нар помага при еректилна дисфункция и инфекции на простата

Нарът помага за забавяне развитието на Алцхаймер, за стимулиране на имунната система

30.09.2013г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сокът от нар е природен еликсир, даващ един добър старт на деня. Освежаващ е и с приятен вкус. Но неговата сила се оказва много по-мощна. Според проучване консумирането на сок от нар може да намали риска от инфекции и появата на рак на простата. В изследването са взели участие 50 доброволци.

Простатният специфичен антиген ( PSA) е протеинова молекула, произведена от клетки на простатата. Когато нивата на PSA в кръвта се покачват, те могат да подсказват за доброкачественото увеличаване на простатната жлеза, инфекция на простатната жлеза или рак на простатата.

Свързани статии

Според специалистите редовното консумиране на сок от нар забавя повишаването на тези нива. Това се дължи на полифенолите, фибрите и витамините в плода. Разбира се, нарът няма как да излекува рак, но е природно лекарство, което има благоприятен ефект върху тялото.

Нарът благоприятства и ерекцията. Той често е посочван като помощно средство при лечението на еректилна дисфункция. Нарът помага за забавяне развитието на Алцхаймер, за стимулиране на имунната система.

Консумирайте всекидневно от него и се радвайте на добро здраве.

Коментирай