Здраве и красота

Какво да пием, за да се запазим млади?

Чиста водица, мирна главица

04.10.2013г. / 13 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Накратко ще изредим няколко течности, които са номинирани за напитки, които запазват младостта.

Освен пословицата за водата ми иде да напиша и мъжката ода за алкохола, която завършва „че алкохолът във кръвта, не ще ми позволи да се разложа“.

Като цяло те описват двете крайни мнения. Едното е за крайно здравословния начин на живот и другото е класическото „яж, пий, пък после ще му мислим“.

Свързани статии

Определено повечето от дамите споделят първото мнение, но обикновено проявяват тези си качества след брака. Иначе кой ще ти хареса „такава префърцунена скумрия“ – това не ям, онова е мазно и прочее претенции. Но това е друга много интересна тема – дали се появиха и достатъчно мъже за женене, поддръжници на здравословното хранене? И пиене – да подчертая, за да не излезем от темата!

Ето кои са здравословните напитки, които запазват младостта. Малка част, разбира се.
Какао – да започнем с един силен антиоксидант от топлите напитки. И като седнем някъде на сладкарница да има какво да си поръчаме, без угризения на съвестта, че съсипваме здравето и кожата си.

Вода, много вода – това поне е лесноизпълнимо за всеки. Трябва да се радваме на това, което имаме и да се възползваме от природните си богатства. Някои хора по света мечтаят за вода като нашата, докато ние не се сещаме за нея и предпочитаме газирано. Зависи от килограмите ни, но на ден е добре да пием поне по 2 литра вода. Чули сте го много пъти, но някои хора съвсем забравят за тази жизненоважна напитка.

След водата естествено следват прясно изцедените сокове, които са идеални не само за хидратация, но и за детоксикация. Най-популярните:

Сок от грейпфрут – освен всички останали полезни свойства, за него се смята, че премахва бръчките. Как ли, като горчи толкова, че инстинктивно се смръщваш, докато го пиеш? Все пак трябва да го пиеш с години, за да установиш вълшебните му свойства от личен опит.

Сок от моркови – класика. Отразява се идеално на кожата – освежава, подхранва и хидратира, стига да не прекалявате дотам, че да станете оранжеви. Дали от там не идва онази весела детска песничка „оранжевите майки, оранжеви дечица…“ За сега не съм чула за никой пооранжевял от много моркови.

Сок от червено цвекло – силен антиоксидант. Естествено има и много други полезни свойства, но нали тук говорим за красотата на кожата, така че е редно да кажем, че укрепва капилярите.

Според мен и всички останали сокове са в една или друга степен полезни за организма.

Червено вино – редно е и този еликсир да го добавим към течностите, които се препоръчват за вечна младост. Намалява бръчките и изглажда кожата. Разбира се в съответните количества.

Да не се лъжем, че можем да бъдем само повърхностно красиви, фон дьо тенът помага само за кратко. Красотата идва отвътре – това е истината. Колкото по-здрави – толкова по-дълго естествено красиви.

Коментирай