Здраве и красота

4 причини да хапвате повече сладолед

Богат е на калций

04.10.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Обичате ли сладолед? През летните месеци вероятно всекидневно сте му се наслаждавали. Ниските температури определено не ви подсещат за леденото удоволствие, но има няколко добри причини, които ще ви накарат да го хапвате по-често.

Богат е на калций

Възрастните се нуждаят от около 1000 милиграма калций на ден. За бременните жени и децата това количество е по-голямо (особено за тези деца, които са над 10 годишна възраст). В сладоледа се съдържа мляко, което е и неговата основна съставка. То е богат източник на калций, както и на витамин А, D, К и Е, както и тиамин, рибофлавин, ниацин, фолиева киселина и витамин B6.

Източник на енергия

Сладоледът е богат на въглехидрати. Според учени половин чаша сладолед може да ви даде повече енергия, отколкото половин чаша пълномаслено мляко. Когато се чувствате уморени, отпаднали, сладоледът е добро решение.

Свързани статии

По-малко калоричен е от останалите десерти

За 100 грама сладолед вие обикновено получавате от 125 до 300 калории. Смята се, че калцият намалява натрупаните мазнини в мастните клетки. Това не трябва да ви успокоява и не бива да прекалявате с консумацията на сладолед, но няма причина и да се отказвате от него.


Доставя на организма антиоксиданти

Когато консумирате сладолед с кафе или замразени плодове в него, организмът ви приема антиоксиданти от добавките, които съдържа сладоледът.

Хапвайте сладолед с удоволствие, дори през студените дни. Някои хора лекуват с него болното гърло.

Коментирай